Utmaningar med en enterprise lösning

Under de senaste tre åren har jag jobbar med en multisite lösning som serverar innehåll för cirka 250 webbar. Lösningen håller cirka 400.000 sidor med en geografisk spridning över hela världen. Utmaningarna är oändliga kan man lugnt säga. Från tid till annan har vi fått möjlighet att utföra optimeringar och avancerade felsökningar. Dessa aktiviteter är komplicerade och tar mycket energi från gruppen.

Under veckan hade Avanza ett event på Nalen där de pratade om sin lösning. Jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara själv men med teknikens möjlighet finns nu allt på YouTube. Det var två presentationer som verkligen stack ut i min mening.

Elias Lindholm, utvecklare, pratar om hur vi arbetar med feltolerans hos våra tjänster.

 

Sen tycker jag synsättet på hur man hanterar grupper och dess dynamik på ett grymt sätt. Det finns självklart många metodiker och olika grupper eller olika situationer har sina behov.

Max Teleman, utvecklare, berättar om våra agila utvecklingsprocesser och förklarar vad agilforum är för något.

 

Imponerande genomfört! Detta var en stor inspiration att se utvecklare stå på scen och prata om sitt ämne. Det kanske inte är jätte lätt att kliva upp på scen och stå inför så många lyssnare. Well done!!